Welkom op de website van Meldpunt Camping Verkocht. Hier kunt u als recreant met een vaste standplaats, misstanden melden die zijn ontstaan doordat uw camping of vakantiepark is opgekocht door een roofinvesteerder.

Hoe doe ik een melding?

U kunt een schriftelijke melding doen via de knop hieronder. Uw persoonsgegevens worden niet aan derden verstrekt. Wij gebruiken dit enkel voor onze eigen administratie en om eventueel contact met u op te nemen als we nog vragen hebben.

Kan ik een anonieme melding doen?

U heeft de mogelijkheid om uw melding anoniem te doen. Dit kunt u aangeven op het formulier. Wij verzoeken u om alleen een anonieme melding te doen als u daar een dringende reden voor heeft.

Doel van het meldpunt

Het doel van het meldpunt is om meldingen te verzamelen. Zodoende kunnen we een dossier opbouwen waarmee we overheden, media en branche- en natuurorganisaties, beter kunnen voorlichten over de landelijke problemen die spelen. Het dossier wordt gebruikt om te laten zien waarom het belangrijk is dat de rechten van recreanten worden uitgebreid, en waarom de massale campingroof aan banden moet worden gelegd. Daarnaast wordt het dossier gebruikt om te laten zien dat de natuur in Nederland niet gebaat is bij de bouw van deze nieuwe parken. Deze worden veelal in en rondom kwetsbare en beschermde natuurgebieden gebouwd.

Waarom een meldpunt?

Dit meldpunt is een initiatief van Vereniging Parkbelangen Leekstermeer. Onze camping is opgekocht door EuroParcs en we strijden voor het behoud van onze plek. Maar we kijken verder dan dit. In het hele land worstelen recreanten met dezelfde problemen als wij. Wij vinden dat het tijd wordt om samen een vuist maken. We moeten laten zien dat de werkwijze van grote ketens zoals Roompot, Center Parcs, Landal en EuroParcs, niet door de beugel kan. Het is belangrijk dat gedupeerde recreanten officieel melding maken van misstanden, en dat dit in kaart wordt gebracht op één centraal punt. Momenteel is het nog een wirwar aan berichten en meldingen op sociale media. Het wordt tijd om misstanden te bundelen en dit breed onder de aandacht te brengen.

Heeft u vragen over het meldpunt?

U kunt contact opnemen via: meldpuntcampingverkocht@gmail.com

Supporters van het meldpunt

Stichting Recreanten Recht en Recreanten in Actie

Schuiven naar boven